No Flash Player :(

Blog

Előkészületek

A túra előt két héttel kezdtem el igazán foglalkozni a részletekkel. Annyi volt meg ugyebár, hogy Párizsba akarok menni és útközben meg akarom mászni a Mont Blanc-ot. Egypár előző támogatómmal sikerült tárgyalni, akik nagy örömömre ismételten mellém, illetve az ügy mellé álltak. Az idei túra a hegymászás miatt ugyanis új nehézségek elé állított. Mivel nem rendelkezem hegymászói múlttal, könnyen kikövetkeztethető, hogy mászófelszerelésem sincs. De hát csk úgy lehet előrehaladni, ha mindig magasabbra tesszük azt a bizonyos lécet...

Fizikai kondícióm sajnos a napokban szintén nem volt a toppon. Két munkahely mellett a túraszervezés sajnos a harmadik helyre csúszott, így az utolsó pillanatig rohanás volt. De! Az utolsó pillanatban sikerült azért megszereznem minden fontos eszközt (talán...vagyis remélem).

Idén is a minimál kiadásokra törekszem. Napi 6 € a limit. A mászóeszközöket nem bérlem, hanem – a Mountex-nek hála már – saját mászófelszerelést viszek (utánfutóban). (Szintén csak zárójelben jegyzem meg, hogy – sokatok nagy örömére - ezennel elkezdődhetnek a csúcshódítások is.)

Az indulás előtti napokban is még beszerző körúton voltam! Az utolsó előtti nap szereztem meg a pólókat, illetve két nagyon fontos csavart az első csomagtartómhoz. Viszont Toncsi, a leendő utitársam már vígan kerekezett Kürt felé...

Az utolsó két hét érzéseit nehéz pár mondatban leírni. Elég talán csak annyit, hogy néha úgy éreztem, kicsúszik lólam a talaj és nem bírom el a magpróbáltatásokat. RENGETEG intéznivalóm volt még, mind a munkában, mind a túrával kapcsolatban. Nehezen alakultak ki a dolgok, minden az utolsó pillanatra maradt. Pedig a tavalyi után megfogadtam, hogy idén több időt szánok az előkézületekre. Hát íme: már úton vagyok, és még mindig nem tudom, mit felejtettem el.

 

Közeledik...

Egyre csak közeledik indulásom napja...és minél közelebb van a nagy nap, annál jobban tudatosul bennem, mennyi minden hiányzik még! Pedig tavaly megfogadtam, sokkal több idő hagyok az előkészületekre... erre fel itt vagyok, egy héttel az indulás előtt, mászófelszerelés nélkül. "Miért csinálom én ezt?! Kell ez nekem?!" Jelentem, a kérdést nem válaszolom meg, hanem inkább mindenkit arra bíztatok: merjen nagyot álmodni... aztán majd megtudja, megérzi, miért is olyan ez, mint a drog. Nem lehet leszokni. Nem lehet megállni. Mindig akarsz egy újat, egy komolyabbat... kitolod a határaidat. Megteszed, mert megteheted... mert meg tudod tenni!

 

Kipukkasztok egy palack bort!

Ez igen, így bele a közepébe? - kérdezhetnél vissza - ráadásul egyedül?!

Jelentem nem egyedül vagyok. A gondolataimmal vagyok... az álmaimmal, a vágyaimmal vagyok. Meg a gondjaimmal. De ők nem kapnak bort...

Ki kell egy kicsit kapcsolni. Leállítani az agyam. Fehér bort iszom... Kürtit. Zöld Veltelinit. Ez a fajta szőlő jól érzi magát itt... mint ahogy én is.

 

A túraszervezés nagyon lassan halad előre. Tegnap egy hosszas beszélgetés/felkészítés egy hegymászóval... remélem nem gondolja azt, hogy felelőtlen felindulásból akarom csak meghódítani Európa legmagasabb csúcsát. minél inkább közeledik indulásom napja, annál távolabbinak tűnik minden. Annyi mindent el kell(ene) még intéznem! Boromat kortyolgatva visszaemlékszem a tavalyi izgalmakra. Amikor még nem tudtam mi vár rám, hogyan s miként lesz, hogy fogom bírni, hogy fogok kommunikálni... abban bíztam, hogy majd a szőlőültetvényeken találkozom emberekkel, akiknek felajánlom, hogy egy napi munkámért csak egy kis élelmet, szállást kérek cserébe... egy kicsit bele akartam kóstolni a toszkánai életérzésbe. Tanulni a borokról, gasztronómiáról... Természetesen a földeken egy lélek sem volt (arra délen annyira nagy a szárazság, hogy szegény szőlő is alig marad meg, nem még a gazok - nem nagyon kell ott kapálni; ráadásul nyár közepén)

Természetesen idén is érintek borvidékeket. De ezúttal rámenősebb leszek...talán.

 

Kezdődjék hát a blogolás...

Szeretettel üdvözlök Mindenkit itthonról, a teraszról, a sátramból. Nem, nem elírás, ugyanis a szobámban rettentő hőség van, és hát nem árt szoktatni magam a csillagos éghez sem. A tavalyi túrám során jól bevált MSR Hubba Hubba® sátram alsó rétege sokkal szellősebb az átlagos sátorénál - tulajdonképpen csupán egy szúnyogháló. Nagyon megszerettem, ugyanis mivel könnyű felállítani, szinte minden este megtettem, így nem zavarták álmomat a szúnyogok (és a csigák). Köszönet ezért a MOUNTEX-nek.

Tavaly ilyenkor már Toszkánában kerekeztem. 2011-ben úgy volt tervezve, hogy Majer István születése napjának előestéjén érek haza. Idén ezt a napot Párizsban fogom megünnepelni, hiszen ott is járt több ízben is a világkiállításon, mint neves rézmetsző, grafikus. Mindamellett a jelenlegi munkahelyemről "csak" a július-augusztus hónapok jöhetnek számításba, szabadságolás céljából.De elengednek, és ezért természetesen hatalmas köszönet jár az egész elnökségnek, mert jól tudom, nem bárhol és bárki teheti ezt meg. Azonban ilyenkor mindig Előd szavai csengnek a fülemben, amikor is egy interjú során arra a kérdésre, hogy hogyan van idejük körbebiciklizni egész Európát, csaj annyit válaszolt: "mindenkinek annyi ideje van, amennyit szán magára".

Az álmok arra vannak, hogy megvalósítsuk őket - szinte minden előadásomon elmondom ezt a mottót. De sokszor még én is elbizonytalanodom. Az odáig vezető út nagyon rögös és rettentő nehéz... vagy mégsem?! Hiszen elég csak hinni benne és kitartani? Azóta sem találtam ezen kérdéseimre választ, de egy biztos: sokan őrültnek tartanak, de sokan talán irigykednek is kicsit... pedig akárki megtehetné azt, hogy igyekszik a saját életét élni. Én még nem voltam Afrikában, vagy keleten a szegények közt, nem jártam olyan helyeken, ahol küzdenek minden csepp ivóvízért... de tavaly én is napi 6 €-ból (1800 Huf) éltem. Megtanultam gazdálkodni, megtanultam nélkülözni, hiszen gondolkodnom kellett minden egyes vásárlásnál, hogy ez vajon megvehetem-e. Pedig a hat euró nagyon is sok pénz! Tudom, kicsit talán túlzok, de csak arra szeretnék utalni, az életben mindig van választási lehetőség. A lényeg, hogy ezt a választást Te magad tedd meg, ne pedig mások....

Na de mielőtt egy komolyabb eszmefuttatásba kezdenék bele a még számomra sem tiszta gondolatmenetemről, mesélnék kicsit a felkészülésről:

NINCS! Azaz még szinte SEMMI sincs elintézve! Pedig tavaly három héttel az indulás előtt már szinte csak a túrával foglalkoztam. Meg ugyebár a majdnem egy éves előkészítés. Idén még mindig javában dolgozom, több műszakban is. Hiszen a cserkészcsapatunk most ünnepli fennállásának húsz éves évfordulóját. Bár én is fel vagyok avatva cserkésznek, még nem vagyok igazi cserkész. Azonban az biztos, hogy nagyon sokat köszönhetek nekik, és sokat jelent számomra, hogy egy ilyen közösséghez tartozhatok. Hatalmas erőt ad!

Azonban felszerelésem még mindig nincs :) Mármint a mászáshoz. Ugyanis idén megmászom a Mont Blancot. Amihez nagyon sok erő, lelkierő, fegyelem és figyelem kell. Pláne így, hogy nincs sok hegymászói tapasztalatom. De hiszem, hogy a hitem itt is segíteni fog! Maga a kerékpáros része a túrának - még ha nagyképűen is hangzik, de - nem aggaszt annyira. A tavalyi tapasztalatok, illetve a sok segítség, ami által a felszerelésem elég korszerű megnyugtat... és a vadkempinget is meg lehet szokni.

Amit megígérhetek, hogy idén még többet jelentkezem majd. Sokkal több "Napi rövid életjel", és legalább vasárnap esténként igyekszem élőben bejelentkezni. A CASON Mérnöki Zrt.-nek hála idén is lesz élő nyomkövetés, tehát leshetitek, merre járok. Blogolni is megpróbálok minél gyakrabban (tehát holnap újra találkozunk)

 

Csomagtartók

A Berguson-nak köszönhetően nagyon előnyös áron jutottam hőn áhított TUBUS® csomagtartóimhoz. Ezzel egy magasabb szintre lépett a túrakerékpárom, hiszen ezek a csomagtartók  - hogy Léna szavaival éljek - "lerobbanthatatlanok". (Nem hiába adnak rá 30 év garanciát.)

A Vaude táskákkal úgy érzem ez egy remek kombó, a Kenzel túrakerékpárom készen áll akár egy világ körüli útra is ;)

 

További cikkeink...

4. oldal / 5

«ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó»
Which is the best web hosting? Read my just host review and compare it with ipage. Find a reliable hosting provider.
Joomla Templates by Joomla Hosting